The Legal Lounge

Bijeenkomst 11 mei 2017

Dat cybercriminaliteit grote uitdagingen voor het bedrijfsleven met zich meebrengt, is anno 2017 een bekend gegeven. Toch blijkt nog vaak dat ondernemingen zich niet voldoende wapenen tegen de gevaren en risico's van informatiebeheer in een zakelijke context. Duidelijk is dat dit onderwerp de landsgrenzen overstijgt en mondiaal vele ondernemingen terechte zorgen baart. Hoe hoog staat dit onderwerp op jouw agenda? En ben je je bewust van de juridische en beleidsmatige zaken die gerelateerd zijn aan cyber security?

Onze leden werden op 11 mei jl. tijdens een internationale bijeenkomst in het DoubleTree hotel in Amsterdam waar internationale kennisoverdracht én kennismaking werden gebundeld, wakker geschud tijdens een live-hack van gastspreker Dave Maasland, managing director ESET, een internationaal opererend softwarebeveiligingsbedrijf. Deze sessie gaf stof tot nadenken toen de aanwezigen duidelijk werd hoe eenvoudig gegevensdiefstal is. Daarnaast vertelden advocaten uit verschillende landen meer over de internationale juridische en beleidsmatige zaken en wet- en regelgeving gerelateerd aan cyber security. Duidelijk was dat het onderwerp goed gekozen was, aangezien het na afloop de gemoederen nog wel heeft bezig gehouden. 

De bijeenkomst werd georganiseerd door Marxman Advocaten samen met Consulegis, een groot internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren waarvan Marxman partner is.

Voor onze Legal Lounge leden was de middag een uitgelezen mogelijkheid om niet alleen op juridisch vlak volledig bijgepraat te worden over een van meest cruciale aandachtspunten voor een organisatie op dit moment, maar ook om in een informele setting kennis te maken en te sparren met advocaten uit verschillende landen wereldwijd.