The Legal Lounge

26 januari 2012

Een sterke combinatie van theorie en praktijk. Enthousiaste sprekers. Relevante en herkenbare onderwerpen. Goede en bruikbare adviezen. Een kleine greep uit de reacties die we van onze gasten ontvingen op de eerste Legal Lounge bijeenkomst van 2012, met als thema algemene voorwaarden.

Mr. dr. Edwin van Wechem (senior counsel bij Baker & McKenzie te Amsterdam en raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch) bracht het systeem van de algemene voorwaarden in kaart en nam onduidelijkheden rondom de kwalificatie en de toepasselijkheid ervan weg.  Hierbij stond hij ook stil bij de verdere digitalisering en internationalisering van de praktijk. Mr. Tjeerd Monasch (senior Regional Counsel Northern Europe bij Tyco International) besteedde aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden aandacht aan het opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden in een internationale setting.

Een boeiend programma dat bij Marxman Advocaten werd afgesloten met een netwerkborrel die de aanwezige bedrijfsjuristen weer volop de gelegenheid gaf om bij te praten met vakgenoten.