The Legal Lounge

7 november 2016

Zakendoen in België. Het lijkt eenvoudig. Het is immers ons buurland, dat kennen we goed. En we spreken natuurlijk dezelfde taal, dus dat maakt het communiceren makkelijk en efficiënt. Je zou denken dat er weinig kan misgaan. Maar alleen wanneer je als Nederlander daadwerkelijk verdiept in de cultuur en mentaliteit van je Belgische zakenpartner, kun je succesvol zakendoen. Want de verschillen zijn groter dan je denkt. Zeker ook op het juridisch vlak waar veel onderwerpen significant anders zijn geregeld in België dan in Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van het arbeidsrecht en het handelsrecht.

Tijdens de Legal Lounge bijeenkomst op 7 november jl. spraken Bart Van Besien en Marinus Vromans - advocaten bij het Belgische kantoor Sirius Legal met vestigingen in Antwerpen, Mechelen en Brussel - in een rondetafel setting over zakendoen met België. Niet alleen kregen de bedrijfsjuristen praktische adviezen over culturele verschillen, zeker ook de juridische en bestuurlijke verschillen kwamen uitvoerig aan bod. Dat de verschillen tussen ons buurland en Nederland groter zijn dan dat men in eerste instantie zou denken, werd al snel duidelijk en de tips & tricks werden dan ook zeker ter harte genomen.

Hoofdredacteur van Mr. magazine, Peter Louwerse, was bij de bijeenkomst aanwezig. Benieuwd naar zijn impressie van de bijeenkomst? Lees het artikel hier