The Legal Lounge

Bijeenkomst 14 september 2017

In een rondetafel setting werden de Legal Lounge leden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de wet- en regelgeving binnen het vastgoed. Gastspreker deze middag was Legal Lounge lid Dennis Vecht, Senior Adviseur Vastgoed & Recht | Businesslijn Ruimte & Water Antea Group. Dennis blikte terug op het afgelopen jaar na het in werking treden van de nieuwe Aanbestedingswet. Ook vertelde hij meer over de wijzigingen in aanbestedingsland die per 1 juli 2017 zijn doorgevoerd. Wat zijn de nieuwe regels? En wat zijn de praktische gevolgen daarvan voor de praktijk van de bedrijfsjurist?

Vervolgens werden de gasten bijgepraat over de actualiteiten huurrecht door Rens Jansen, advocaat van de sectie Vastgoed & Overheid bij Marxman Advocaten. Rens friste hun kennis op over gemengde overeenkomsten en welke regels er zijn bij het sluiten ervan. Ook het vaststellen van wie de contractspartij is kwam aan bod. Dit klinkt misschien als een open deur, maar dat is het zeker niet. De leden kregen enkele tips waar zij als bedrijfsjurist op moet letten, niet alleen bij huurovereenkomsten maar bij overeenkomsten in het algemeen. Florian Plate, ook advocaat van de sectie Vastgoed & Overheid bij Marxman Advocaten, ging in op het civiele bouwrecht en behandelde enkele voorbeelden uit de recente jurisprudentie die nuttig kunnen zijn voor uw praktijk. De bijeenkomst werd afgesloten met de netwerkborrel - zoals altijd het moment om te sparren met de vakgenoten.


Wil je als Legal Lounge ook gastspreker zijn op jouw vakgebied tijdens een van onze bijeenkomst? Wij horen het graag. Je kunt een mailtje sturen naar info@thelegallounge.nl.