The Legal Lounge

30 juni 2011

The Human Network Group stelde op donderdag 30 juni jl. haar sfeervolle Atrium ter beschikking voor de Legal Lounge bijeenkomst waar een thema dat de afgelopen periode veelvuldig werd besproken in verschillende nieuwsbronnen door recente gebeurtenissen in zowel binnen- als buitenland centraal stond.

Arbeidsrechtgoeroe mr. drs. Jan Heinsius, docent aan de Universiteit Leiden, besprak aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden vragen als wat is seksuele intimidatie? Welke protocollen dient een ondernemer te implementeren? Welke procedures zijn er in de thematiek denkbaar? Mr. Jolanda Severien van het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) behandelde ter illustratie de actuele thematiek van veiligheid en integriteit van bezoekers van zwembaden en vertelde over de recent gelanceerde Gedragscode Zwembranche.

De bijeenkomst werd afgesloten met het zeer interactieve Majibu-spel, onder leiding van Bontje Pool van The Human Network Group. Door het spelen van dit spel werden diverse dilemma’s die in de dagelijkse praktijk van de bedrijfsjurist zouden kunnen voorkomen aan de orde gesteld. Er ontstond tussen de aanwezigen een dynamische gedachtewisseling en dit zorgde mede voor de zeer positieve geluiden over deze Legal Lounge bijeenkomst.