The Legal Lounge

19 januari 2017

Dat het insolventierecht een hot item is, bleek wel uit het aantal gasten op de bijeenkomst van 19 januari jl. Duidelijk is dat tijden waarin het economisch minder voortvarend gaat en de vele faillissementen in het afgelopen jaar het belang van de juiste kennis op dit gebied onderstrepen.

 

Sanne Koster, senior advocaat en sectievoorzitter Herstructurering, Financiering & Faillissementen bij Marxman Advocaten, gaf de gasten tools om vooraf maatregelen te treffen om de consequenties van een faillissement van een klant vaak aanzienlijk te beperken. Want ondernemen gaat gepaard met risico’s. Een onderneming loopt het risico dat klanten waaraan goederen of diensten zijn geleverd, als gevolg van het faillissement niet kunnen betalen.

Sanne gaf de gasten tevens inzicht in de praktische kant van een faillissement en de acties die een organisatie in geval van het faillissement van een contractspartner kunt ondernemen. Ook deze bijeenkomst had een interactief karakter en de aanwezige bedrijfsjuristen lieten achteraf weten de verstrekte informatie als eye-opening te hebben gezien. Informatie waarmee zij als sparring partner binnen de organisatie nog adequater kunnen adviseren en reageren op vragen over het faillissement van een contractspartner.